Włoska wyspa migdałowa

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Tiramisu dla miłośników wykwintnych deserów.

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - kakao do posypania: 10 łyżeczek
    - serek mascarpone: 2 sztuki
    - kawa rozpuszczona mocna: 0.5 szklanki
    - brandy: 4 łyżeczki
    - podłużne biszkopty: 54 sztuki
    - białka ubite: 3 sztuki
    - żółtka jajek: 3 sztuki
    - cukier kryształ: 3 łyżeczki
    - płatki migdałów w opakowaniu: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Kawy

Włoska wyspa migdałowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tiramisu skład 1. Zaparzyć pół szklanki kawy rozpuszczalnej(mocnej),schłodzić.Dodać do niej 4 łyżeczki brandy..
  • Włoska wyspa migdałowa 2. Ubić białka.
  • zołtka 3. Żółtka utrzeć z cukrem,dodać do nich dwa serki mascarpone oraz ubite białka.
  • Włoska wyspa migdałowa 4. Krótko moczyć biszkopty w zimnej kawie z brandy.Biszkopty powinny wchłonąć płyn,ale nie być nim całkiem przesiąknięte.
  • Włoska wyspa migdałowa 5. W naczyniu ułożyć obok siebie (ciasno na całej powierzchni) namoczone biszkopty,na nie wyłożyć część masy z serka mascarpone,następnie oprószyć tę warstwę kakao.
  • Włoska wyspa migdałowa 6. Ponownie (na pierwszej warstwie)ułożyć biszkopty namoczone w kawie,na to masę mascarpone i oprószyć kakao.
  • Włoska wyspa migdałowa 7. Z płatków migdałów ułożyć na deserze dowolny wzór.Tiramisu można też ozdobić czekoladkami o smaku migdałowym.
  • Włoska wyspa migdałowa 8. Schłodzić w lodówce 90 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować