Włoska pomidorówka z fasolą

0 (0 ocen)

Smaczna, zdrowa i rozgrzewająca zupka. Polecam!

Składniki:

  • puszka czerwonej fasoli,
    2 ćwiartki z kurczaka,
    2 puszki pomidorów bez skóry,
    cebula,
    2 ząbki czosnku,
    tymianek,
    sól, pieprz,
    20dag makaronu (u mnie świderki),
    2 marchewki.

Włoska pomidorówka z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalać wodą, zagotować. Dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę marchewki. Pomidory zmiksować wraz z zalewą przy pomocy blendera. Cebulę i czosnek, posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Wraz z pomidorami dodać do zupy. Fasolę odsączyć, opłukać i dodać do wywaru. Gotować ok. 30min na małym ogniu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Wyjąć mięso. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, odsączyć, dodać do zupy. Nalewać porcje na talerze, wierzch posypać świeżo posiekaną natką pietruszki lub odrobiną startego sera.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy