Witraże z serduszkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Świetny prezent na walentynki.

Składniki:

  • op. francuskiego ciasta
    słoik dżemu truskawkowego

Witraże z serduszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwałkowujemy (pergamin zachowujemy) i kroimy w kwadraty o boku ok. 8 cm.
  • 2. Połowę kwadratów smarujemy dżemem truskawkowym, w pozostałych foremkami wykrawamy serca. Kwadraty z dżemem przykrywamy ciastem z otworami. Brzegi sklejamy, dociskając widelcem. Wykrojone serduszka z ciasta również smarujemy dżemem.
  • 3. Ciasteczka delikatnie przekładamy na blachę wyłożoną pergaminem, w który owinięte było ciasto. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Komentarze

Podobne przepisy