Wiśniowy torcik brownie z bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Nietypowe brownie, bo podane jako tort.

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 200g czekolady, po 100g gorzkiej i mlecznej
    100 g masła
    120 g cukru
    4 łyżki mąki
    5 jajek


    2 szkl. wypestkowanych wiśni

    300 ml kremówki
    1/2 szkl cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Brownie Desery

Wiśniowy torcik brownie z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, razem z masłem.
    Ubić jajka z cukrem, na jasną, puszystą masę.
    Dodać mąkę i czekoladę oraz wiśnie - delikatnie połączyć.

    Przelać do tortownicy, piec w 220 stopniach, około 20 minut.

    Ostudzony placek przekroić na pół.
    Śmietankę kremówkę ubić z cukrem, przełożyć placek. Udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Owoce Wiśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Angielska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować