Wiśniowe muffinki z migdałową kruszonką

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne, wyjątkowe, idealne do kawy.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 190 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - brązowy cukier: 60 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - mleko: 125 mililitrów
    - masło stopione: 60 gramów
    - konfitura z wiśni: 6 łyżeczek

    - migdały: 25 gramów
    - masło stopione: 15 gramów
    - cukier brązowy: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Kruszonka

Wiśniowe muffinki z migdałową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużej miski przesiać mąkę z proszkiem i sól Dodać cukier i wymieszać
  • 2. W oddzielnym dzbanku rozbić jajko, wlać mleko i roztopione masło - najlepiej zmiksować mikserem (krótko)
  • 3. Mokre składniki połączyć z suchymi, wymieszać łyżką, mają być delikatne grudki
  • 4. Formę wysmarować tłuszczem, chyba że macie jednorazowe foremki, to nie trzeba
  • 5. Do foremek nakładać trochę ciasta, owoce, resztę ciasta (całość powinna zajmować połowę, góra 2/3 foremki)
  • 6. Składniki na kruszonkę (migdały, cukier i masło) połączyć palcami aż powstaną okruchy, posypać muffinki na wierzchu
  • 7. Piec 30 minut w temp. 180 stopni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować