Wiśniowe cappuccino

0 (0 ocen)

Pyszne połączenie kawy cappuccino i wiśni

Składniki:

  • 5 jajek, 20 dag cukru, 10 dag mąki, 15 dag gorzkiej czekolady (1,5 tabliczki), łyżeczka proszku do pieczenia, 10 łyżek mleka, 1kg wiśni, 2 galaretki wiśniowe, 2 budynie śmietankowe, szklanka cukru, 3 serki homogenizowane waniliowe po 20 dag, .5 płaskich łyżek żelatyny, 0,5 l. śmietany kremówki 36%, opakowanie czekoladowego cappuccino, 4 łyżki cukru pudru.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Cappuccino

Wiśniowe cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jedną tabliczkę czekolady rozpuszczamy w 10 łyżkach mleka. Odstawiamy do ostygnięcia. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Czekoladę mieszamy z żółtkami, delikatnie mieszamy z pianą. Do czekoladowej masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (38x25). Pieczemy ok. 25 min. w temperaturze 180 stopni C. Wiśnie pozbawiamy pestek. Zagotowujemy ze szklanką cukru i szklanką wody. Gotujemy ok. 10 min., żeby wiśnie puściły sok. Wsypujemy 2 galaretki i 2 budynie rozrobione w pół szklanki wody. Gotujemy chwilę aż masa zgęstnieje. Masę wylewamy na biszkopt. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do ostygnięcia. Serki, cukier puder, cappuccino miksujemy przy pomocy miksera. Wlewamy żelatynę, mieszamy. Śmietanę ubijamy. Dodajemy do masy cappuccino Wylewamy na masę wiśniową. Ciasto posypujemy czekoladą (pół tabliczki) startą na grubych oczkach. Przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować