WISNIOWA PYCHOTKA (ciasto bez pieczenia) blaszka 33x22

0 (0 ocen)

  • 40 min

TO jest to co kazdy z nas szuka ...Malo pracy duzo radosci ze slodkosci Dla tych co nie lubia badz tez nie umieja piec DLA KAZDEGO MALEGO I DUZEGO !!!

  • 40 min

Składniki:

  • CIASTO : 15 dkg sucharow 35 dkg nutelli
    MASA SEROWA : 3 bieluchy naturalne lyzka cukru pudru lyzka jogurtu naturalnego
    DODATKOWO : 20 dkg orzechow wloskich luskanych
    1/2 litra slodkiej kremowki +2 lyzki cukru pudru +3 smietanfix
    Litrowy sloik wisni drylowanych kisiel wisniowy
    sok z wisni (ma go byc 2 szklanki -uzupelnic woda )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Wisniowa pychotka (ciasto bez pieczenia) blaszka 33x22 - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sucharki drobno pokruszyc (zmiazdzyc)
    Dodac nutelle dokladnie wymieszac
  • 2. Blache wylozyc folia spozywcza tak aby mozna bylo wyjac ciasto z formy za pomoca folii (brzegi maja wystawac poza forme)
  • 3. Powstalym ciastem wylepic dno blaszki Mocno docisnac
  • 4. Wylozyc na ciasto rozsmarowac rowno
  • 5. Orzechy wloskie pokroic
    posypac nimi rowno mase serowa
  • 6. Serki bieluchy wymieszac z lyzka cukru pudru i z lyzka jogurtu naturalnego
  • 7. Smietane kremowke schlodzona ubic z cukrem pudrem i z smietanfixami
    Wylozyc na orzechy -rozsmarowac
  • 8. Wisnie odcedzic z kompotu
    Ulozyc na bitej smietanie
  • 9. Kompot uzupelnic woda tak zeby byly 2 szklanki
    Ugotowac kisiel
    ostudzic
  • 10. Zimnym kisielem polac po wisienkach
    Gotowe zycze SMACZNEGO !!!

Porady

Zamiast wisni mozna uzyc malin agrestu lub czeresni to wtedy powstanie pychotka malinowa agrestowa czeresniowa i oczywiscie kisiel o odpowiednim smaku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować