Wiśniowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: z białek ubić pianę, do sztywnej piany wsypać cukier, wymieszać z żółtkami i mąką. Wlać do prostokątnej blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
2.Masa wiśniowa: na soku wiśniowym ugotować budyń z dodatkiem cukru.
Jeszcze gorący wylać na biszkopt. Na masie wiśniowej ułożyć delicje.
3.Pianka wiśniowa: galaretki rozrobić w 2 szklankach wody. ,,Śnieżki" ubić według przepisu na opakowaniu. Wlać lekko stężałą galaretkę, wymieszać i wyłożyć piankę na delicje. Wierzch wygładzić. Całość udekorować polewą czekoladową.
Porady
Zamiast soku z kartonu można użyć kompotu wiśniowego
Komentarze