Wiśnie Drylowane

4.42 (183 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób

Wiśnie drylowane to doskonały dodatek do ciast a syrop na kompot

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 kg wiśni
    40 dag cukru
Wystaw ocenę:

4.42 (183 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Wiśnie drylowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 kg wisni umyć i wydrylować.
    Wsypać do nich 0,5 kg cukru i wymieszać.
    Przykryć i odstawić na 1 godzinkę.
    Potem nakładać w słoiczki od dżemu.
    Zakręcić i pasteryzować ustawione w garnku na szmatce.
    Woda ma sięgać do ¾ wysokości.
    Pasteryzować 25 minut.
    Pozostawić potem je w garnku aż do wystygnięcia a będą miały wtedy ładniejszy kolor i aromat. Z tej porcji wychodzi 2 słoiki 0,5 litrowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować