Wiśnie do deserów

4.5 (197 ocen)

Można dodawać do deserów i lodów....

Składniki:

  • -wiśnie 1,30 kg
    -cukier 0,75 kg
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Wiśnie do deserów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie umyć, wydrylować.
    Po wydrylowaniu wiśni ma być kilogram.
    Zasypać cukrem, odstawić na 12 godzin.
    Po tym czasie zlać sok do garnka, zagotować i gorącym zalać wiśnie .
    Odstawić na następne 12 godzin, powtarzać czynność 4 razy.
    Przed ostatnim gotowaniem soku, wiśnie przełożyć do czystych słoiczków, zalać gorącym sokiem.
    Dokładnie zakręcić, przewrócić do góry dnem zostawić do całkowitego wystudzenia.
    Znakomite do deserów.
    SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować