Wiosenny półmisek

4.5 (191 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam takie letnie i lekkie przekąski, zwłaszcza jeśli warzywa pochodzą z własnej działki.

  • 30 min

Składniki:

  • główka sałaty
    2 pomidory
    zielony ogórek
    4 jajka na twardo
    opakowanie sera Feta
    szczypiorek
    rzodkiewka
    koperek
    sos sałatkowy
    200 ml jogurtu greckiego
    200 ml śmietany 12%
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz
    kilka kropel soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Wiosenny półmisek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wiosenny półmisek 1. Warzywa umyć. Sałatę porwać i wymieszać delikatnie z sosem sałatkowym przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Pomidory i jajka pokroić w ósemki, ogórka obrać i pokroić w słupki. Sałatę wyłożyć na półmisku i na niej ułożyć pomidory, jajka i ogórka oraz pokrojoną w kostkę fetę. Jogurt wymieszać ze śmietaną i majonezem, dodać posiekany koperek, przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Warzywa polać sosem i udekorować rzodkiewką i szczypiorkiem.

Porady

Sałatka najlepiej smakuje z chrupiącą sałatą lodową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt grecki Ogórek Pomidor Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować