Wiosenno-wielkanocny twarożek.

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepyszna alternatywa dla szynek i kiełbas, które goszczą na świątecznym stole.

  • 15 min

Składniki:

  • - 300 g półtłustego twarogu
    - 4 łyżeczki chrzanu
    - 1 kopiasta łyżka majonezu
    - 1 łyżeczka śmietany/jogurtu naturalnego
    - suszony czosnek niedźwiedzi (1 łyżeczka)
    - suszona natka pietruszki (pół łyżeczki)
    - sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki Twarożek

Wiosenno-wielkanocny twarożek. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozdrabniamy i mieszamy z chrzanem, jogurtem/śmietaną i majonezem. Przyprawiamy do smaku.

Porady

Czosnek niedźwiedzi kupimy w sklepach zielarskich. Suszoną natkę pietruszki możemy zamienić na świeżą- drobno posiekaną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Czosnek niedźwiedzi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować