WIOSENNE ZAWIJASY

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób

szybkie w wykonaniu, to są po prostu cudownie pyszne. Nie trzeba ich doprawiać, smak świeżych chrupkich warzyw sam w sobie jest doskonały i odświeżający, mmmm najlepszy!

  • Dla 10 osób

Składniki:

  • marchewka
    parę rzodkiewek
    liście rzodkiewki
    liście szpinaku
    rukola
    mała cukinia
    mała czerwona cebula
    szczypiorek
    wędzone tofu (użyłam tego z Polsoi, jest twardsze od innych)


    papier ryżowy


    sól (wg uznania )
    sos sojowy (wg uznania)
    ocet balsamiczny (wg uznania)
    oliwa (wg uznania)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Wiosenne zawijasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SPRING ROLLS 1. Tofu pokrój na słupki . Możesz go podsmażyć lekko na oleju by był bardziej chrupki, lub jeść go na surowo.

    Rzodkiewki umyj i pokrój w talary.

    Cebulę obierz i posiekaj wg uznania.

    Marchewkę obierz, umyj i pokrój na słupki; przekrój na pół potem ma ćwiartki i jeszcze raz na połowę ;)

    Liście rzodkiewki i szpinak zroluj i posiekaj na 1cm części. Tak powstaną serpentynyy z zieleniny.

    Cukinię umyj. I obierz na wstążki.

    Papier ryżowy namocz w wodzie.

    Na środek arkusza wzdłuż średnicy poukladaj warzywa. np:
    najpierw szpinak, liście rzodkiewki i rukolę. Potem słupki marchewki, cebula, rzodkiewka, cukiniowa wstęga i tofu.

    Zawiń wszystko ciasno i zagnij rogi.

    Przekrój na pół.

    Każdy kawałek obwiąż szczypiorkiem.

    Podawaj same, lub lekko skropione sosem sojowym/oliwą/octem balsamicznym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować