Wiosenne tosty

0 (0 ocen)

  • 10 min

Nawet nastolatce te wiosenne kanapeczki nie sprawią trudności. Nauczyła mnie robić je moja ciocia.

  • 10 min

Składniki:

  • Jajko
    Pomidor
    Chleb
    Bazylia
    oliwa z oliwek
    pieprz i sól do smaku

Wiosenne tosty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Dwie kromki chleba wkładamy do tostera.
    2. Na rozgrzaną patelnię, rozbijamy jajko i czekamy do lekkiego ścięcia (sadzone)
    3. Pomidora kroimy w kostkę, dodajemy oliwy, drobno posiekanej bazylii i pieprz i sól do smaku.
    4. Obrumienione tosty układamy na ozdobnym talerzu i dekorujemy odpowiednio, jajkiem sadzonym i pomidorami.

Porady

Najlepiej użyć ciemnego razowego chleba z domowego wypieku oraz dojrzałych na słońcu pomidorów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy