Wiosenne spaghetti

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszny i lekki

Składniki:

  • 2 duże marchewki,
    300g makaronu spaghetti,
    120ml oliwy z oliwek,
    3 ząbki czosnku,
    2 suszone pokruszone chilli,
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego,
    świeża bazylia.

Wiosenne spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-24l4qhs 1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Marchew obierz i za pomocą obieraczki potnij na cienkie paski. Delikatnie przełóż do rondelka z wrzącą wodą i gotuj 3-4 minuty. Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek, chilli i czosnek niedźwiedzi. Odcedź makaron i przełóż na patelnię. Wymieszaj składniki dokładnie. Paski marchewki wyciągnij z wodą i zwiń w rulonik tworząc różyczki. Makaron przełóż na talerz i udekoruj marchewkowymi różyczkami i świeżą bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2016

Komentarze

Podobne przepisy