wiosenne placuszki z rzodkiewką

4.5 (150 ocen)

  • 30 min

Szybkie placuszki o smaku twarożku, szczypiorku i rzodkiewki :) Smakują świetnie zarówno same jak i z dodatkiem ulubionego dipu.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 łyżki jogurtu naturalnego (rzadkiego)
    3 łyżki mąki pszennej (z małą górką)
    1 jajo
    3 łyżki pogniecionego twarogu półtłustego
    sól, pieprz
    0,5 pęczka rzodkiewki
    1 pęczek szczypiorku
    0,5 strąka czerwonej papryki
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Wiosenne placuszki z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt miksujemy z jajkiem, mąką i przyprawami, dodajemy pokrojoną drobno rzodkiewkę, paprykę, posiekany szczypior i twaróg, całość mieszamy energicznie łyżką.
    Smażymy na rozgrzanym oleju niewielkie placuszki z obu stron, na złoto, odsączamy na ręczniku papierowym, smacznego.

Porady

Zamiast twarogu z kostki możemy dodać odsączony ze śmietanki serek wiejski.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka Szczypiorek Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować