Wiosenne pieczone ziemniaki

0 (0 ocen)

Pieczone ziemniaki z kolorowym nadzieniem z szynki, żółtej papryki i groszku idealne jako lekka wiosenna przekąska.

Składniki:

  • 2 duże ziemniaki
    3 łyżki zielonego groszku mrożonego
    3 łyżki serka kanapkowego śmietankowego
    50 g szynki
    ½ żółtej papryki
    szczypiorek do posypania
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Wiosenne pieczone ziemniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wiosenne pieczone ziemniaki 1. Ziemniaki w mundurkach ugotować w osolonej wodzie. Przekroić na polówki, wydrążyć miąższ, rozgnieść go widelcem na jednolitą masę do której dodajemy groszek, pokrojoną w kostkę paprykę i szynkę. Do tej masy dodajemy serek kanapkowy, sól i pieprz do smaku. Delikatnie mieszamy. Wypełniamy wydrążone ziemniaki.
  • Wiosenne pieczone ziemniaki 2. Piec w piekarniku 25 minut w temperaturze 190 stopni. Po wyjęciu posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem. Podajemy z sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy