Pieczone ziemniaki z kolorowym nadzieniem z szynki, żółtej papryki i groszku idealne jako lekka wiosenna przekąska.
Składniki:
2 duże ziemniaki
3 łyżki zielonego groszku mrożonego
3 łyżki serka kanapkowego śmietankowego
50 g szynki
½ żółtej papryki
szczypiorek do posypania
sól do smaku
pieprz do smaku
Wiosenne pieczone ziemniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki w mundurkach ugotować w osolonej wodzie. Przekroić na polówki, wydrążyć miąższ, rozgnieść go widelcem na jednolitą masę do której dodajemy groszek, pokrojoną w kostkę paprykę i szynkę. Do tej masy dodajemy serek kanapkowy, sól i pieprz do smaku. Delikatnie mieszamy. Wypełniamy wydrążone ziemniaki.
2.Piec w piekarniku 25 minut w temperaturze 190 stopni. Po wyjęciu posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem. Podajemy z sosem czosnkowym.
Komentarze