Wiosenne jajka z białym serem i rzodkiewką.

5 (182 ocen)

  • 15 min

Takie jajeczka możemy podać na Wielkanocny stół.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 jajka
    15 dag białego sera
    2-3 łyżki śmietany
    sól
    6 rzodkiewek
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Wiosenne jajka z białym serem i rzodkiewką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo,wystudzić i obrać.Przekroić na pół.
  • Ser z rzodkiewkami. 2. Biały ser wymieszać ze śmietaną.Rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Połowę startej rzodkiewki dodać do sera i wymieszać.Przyprawić do smaku solą.
  • Gotowe jajka. 3. Na połówki jajek nakładać biały ser i posypywać pozostałą rzodkiewką.

Porady

Podajemy ze świeżym pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować