Mam 26 lat. Zajmuję się wychowaniem dwójki dzieci: Szymka (3,5 roku) i Weroniki (1,5 roku). Przystawka z jajek jest nie tylko szybka, ale również łatwa i tania.
Składniki:
5 jajek
pęczek rzodkiewek
10 dag mortadeli (lub szynki)
keczup
majonez
sól
pieprz
liście sałaty do dekoracji
Wiosenne jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą i studzimy. Obieramy. Przekrawamy wzdłuż na połówki. Żółtka wyjmujemy do miseczki.
2.Rzodkiewki myjemy (kilka sztuk odkładamy do dekoracji), kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce. Mortadelę lub szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do żółtek razem z rzodkiewkami. Dodajemy keczup,
majonez, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy, masą napełniamy białka. Dekorujemy zieleniną.
Komentarze