Wiosenne jajka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Mam 26 lat. Zajmuję się wychowaniem dwójki dzieci: Szymka (3,5 roku) i Weroniki (1,5 roku). Przystawka z jajek jest nie tylko szybka, ale również łatwa i tania.

Składniki:

  • 5 jajek
    pęczek rzodkiewek
    10 dag mortadeli (lub szynki)
    keczup
    majonez
    sól
    pieprz
    liście sałaty do dekoracji

Wiosenne jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wiosenne jajka 1. Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą i studzimy. Obieramy. Przekrawamy wzdłuż na połówki. Żółtka wyjmujemy do miseczki.
  • 2. Rzodkiewki myjemy (kilka sztuk odkładamy do dekoracji), kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce. Mortadelę lub szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do żółtek razem z rzodkiewkami. Dodajemy keczup,
    majonez, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy, masą napełniamy białka. Dekorujemy zieleniną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2009

Komentarze

Podobne przepisy