Wiosenne faszerowane jajka

4.5 (151 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczne jajka z pysznym farszem.Polecam na różne okazje i oczywiście na święta wielkanocne.

  • 30 min

Składniki:

  • 7 jajek
    15 dag szynki np.konserwowej
    1 pęczek rzodkiewek
    1/2 świeżego ogórka(mały)
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy stołowej
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    sól,pieprz do smaku,1-2 łyżki rzeżuchy
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Wiosenne faszerowane jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować jajka,ostudzić,obrać.Przekroić jajka na połówki,delikatnie wyciągnąć żółtka.Umyć rzodkiewkę ,zetrzeć na grubej tarce.Ogórka umyć,obrać ,zetrzeć na grubej tarce.Szynkę pokroić w drobną kosteczkę.Żółtka rozetrzeć,dodać pokrojoną szynkę,startą rzodkiewkę i ogórki,dodać szczypiorek,majonez ,musztardę,doprawić do smaku solą i pieprzem.Dokładnie wymieszać.Napełnić farszem połówki jajek ,posypać rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować