Wiosenne Brownie

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Czekoladowe ciasto, które zawsze poprawia nastrój

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • NA CIASTO::
    - margaryna: 1 opakowanie
    - czekolada gorzka: 3 opakowania
    - kakao: 4 łyżki
    - cukier puder: 2 szczypty
    - jajka: 6 sztuk
    - mąka: 200 gramów
    NA POLEWę:
    - śmietana 30%: 0.25 szklanki
    - czekolada gorzka: 75 gramów
    - kwiatki i listki do dekoracji: 1 opakowanie
    - kolorowa posypka: 1 opakowanie

Wiosenne brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę włożyć do rondelka i rozpuścić razem z czekoladą w kąpieli wodnej. Przestudzić dodać kakao i cukier puder, wymieszać mikserem. Dodawać na zmianę jajka i mąkę, aż do wyczerpania składników. Przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm i piec 35 min w temperaturze 180C.
  • 2. Zrobić polewę rozpuszczając czekoladę i śmietanę w kąpieli wodnej, mieszać ciągle aż polewa będzie gładka.
    Przestudzone ciasto polać polewą, posypać kolorową posypką i udekorować kwiatkami i listkami. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy