Wiosenne babeczki

4.5 (182 ocen)

  • 15 min

Szybkie i smaczne babeczki na jeden kęs. Polecam

  • 15 min

Składniki:

  • 1 opakowanie babeczek do nadziewania na słono
    250 g sera białego półtłustego
    1 pęczek cebulki dymki
    1 ząbek czosnku
    1 pęczek rzodkiewek
    50 ml śmietany 30%
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Przystawki Ser

Wiosenne babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wiosenne babeczki 1. Rzodkiewki umyć, odciąć ogonki, osuszyć. Ser biały dać do miseczki, rozdrobnić widelcem. Dymkę posiekać, rzodkiewki zetrzeć na tarce, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki połączyć, dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Wiosenne babeczki 2. Babeczki nadziewać twarożkiem.
  • Wiosenne babeczki 3. Smacznego!

Porady

Kruche babeczki można upiec samemu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dymka Rzodkiewka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować