Wiosenna z selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy sos: do
oliwy wlewamy 2 łyżki wody
i sok z cytryny, a następnie
ubijamy widelcem do białości.
Doprawiamy solą i cukrem.
2.Warzywa myjemy i osuszamy
papierowym ręcznikiem. Sałatę rwiemy na małe kawałki.
Pomidory kroimy w ósemki,
a następnie każdą przekrawamy
na pół. Selera kroimy
w cienkie plasterki, a ogórka
i rzodkiewki w grubsze. Z papryki
usuwamy gniazdo nasienne.
Miąższ kroimy w cienkie
krótkie paski.
3.Warzywa mieszamy i polewamy
sosem winegret. Doprawiamy
do smaku solą
i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Sałatkę chłodzimy ok.
godziny w lodówce.
Komentarze