Wiosenna z rzodkiewką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tę sałatkę robię już od dawna. Świetnie smakuje na niedzielne śniadanie, z chlebem i parówkami.

Składniki:

  • ● 2 pęczki rzodkiewek
    ● 1/2 pęczka szczypiorku
    ● młoda cebula
    ● 2-3 łyżki majonezu
    ● pieprz
    ● sól

Wiosenna z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewkę myjemy i ścieramy
    na tarce o dużych
    oczkach lub kroimy w plasterki
    (nadmiar soku odlewamy).
  • 2. Szczypiorek myjemy i siekamy.
    Cebulę kroimy w drobną
    kostkę. Dodajemy do
    rzodkiewki. Mieszamy z majonezem,
    doprawiamy do
    smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy