Wiosenna z pieczarkami

0 (0 ocen)

Przepis znalazłam w starym zeszycie i trochę go zmodyfikowałam.

Składniki:

  • pęczek rzodkiewki
    jabłko
    2-3 jajka
    biała część pora
    50 dkg pieczarek
    10 dkg żółtego sera
    kilka łyżek majonezu
    keczup
    szczypiorek
    sól
    pieprz

Wiosenna z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Obrane pieczarki gotujemy kilka minut w osolonej wodzie. Gdy ostygną kroimy je z rzodkiewkami w plastry. Pora kroimy w półplasterki.
  • 2. Składniki doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z majonezem. Posypujemy szczypiorkiem i żółtym serem startym na tartce o dużych oczkach. Polewamy keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy