Wiosenna surówka z młodej kapusty i rzodkiewki

4.5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Surówka z młodych wiosennych warzyw, która przygotujemy w nie więcej niż 10 minut. Chrupiąca , pyszna z cytrynowym aromatem

Składniki:

  • ½ główki młodej kapusty
    ½ pęczka botwinki bez buraczków
    długi ogórek
    pęczek rzodkiewki
    sok z ½ cytryny
    oliwa z oliwek
    sos sałatkowy ziołowy
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Surówki Jarzynka

Wiosenna surówka z młodej kapusty i rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę i botwinkę myjemy i drobno szatkujemy. Ogórka kroimy w grube plasterki a następnie w słupki, a rzodkiewki w ćwiartki. Oliwę z oliwek mieszamy z sosem sałatkowym, wodą oraz sokiem z cytryny. Dresingiem polewamy warzywa. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować