Wiosenna sałatka z tuńczykiem i pestkami słonecznika

4.5 (155 ocen)

Pyszna i zdrowa przekąska między posiłkami a na dodatek bardzo szybko się ją robi.

Składniki:

  • mieszanka miks sałat
    puszka tuńczyka w kawałkach
    pomidor
    pół papryki czerwonej
    pół ogórka
    4 rzodkiewki
    3 łyżki pestek słonecznika
    łyżka posiekanego szczypiorku
    sos: pół szklanki jogurtu naturalnego
    łyżeczka soku z cytryny
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz



Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przekąski

Wiosenna sałatka z tuńczykiem i pestkami słonecznika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa umyj, sałatę osusz. Tuńczyka osącz z zalewy, paprykę pokrój w paseczki. Ogórka obierz ze skórki, i razem z rzodkiewką pokrój w pół plasterki a pomidora w kawałki. Warzywa układaj w głębokiej salaterce na przemian z tuńczykiem i pestkami słonecznika.
  • 2. Składniki na sos połącz, polej sałatkę i przed podaniem dokładnie wymieszaj .Posyp posiekanym szczypiorkiem, podawaj od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować