• Wiosenna sałatka z rukolą, tuńczykiem i ziołami

    Dodane przez: Ola1984

  • Pyszna sałatka z tuńczykiem idealnie sprawdzi się na lekkie śniadanie lub kolację. Można dodać do niej ulubione świeże zioła.

  • Składniki

    1/4 opakowania mieszanki sałat z rukolą
    1/4 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
    5 pomidorów koktajlowych
    1 jajko na twardo
    szczypiorek
    listki świeżej bazylii
    świeżo zmielony ziołowy pieprz
    sól (opcjonalnie)
    1/2 łyżki oliwy z oliwek

  • Sposób przygotowania

    1.

    Na talerzu układamy sałatę, pomidorki, odsączonego tuńczyka i pokrojone na ósemki jajko. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i listkami bazylii. Skrapiamy oliwą i doprawiamy pieprzem i (ewentualnie) solą.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    Sałatka, Pomidory, tuńczyk, sałata, jajko, oliwa, bazylia, szczypiorek, śniadanie, sałatki, przekąska, kolacja, wegetariańskie, zioła, pomidory koktajlowe, imprezy, festiwal_sałatek
  • Polecamy:

  • Powiązane strony

  • 0 komentarzy

Dodane przez: Ola1984

Ola1984 492

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-05-31T23:18:32+02:00

3143 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »

Inne przepisy w kategorii