Wiosenna sałatka z rukolą, tuńczykiem i ziołami

5 (147 ocen)

  • Dla 1 osoby

Pyszna sałatka z tuńczykiem idealnie sprawdzi się na lekkie śniadanie lub kolację. Można dodać do niej ulubione świeże zioła.

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1/4 opakowania mieszanki sałat z rukolą
    1/4 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
    5 pomidorów koktajlowych
    1 jajko na twardo
    szczypiorek
    listki świeżej bazylii
    świeżo zmielony ziołowy pieprz
    sól (opcjonalnie)
    1/2 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Przekąski

Wiosenna sałatka z rukolą, tuńczykiem i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na talerzu układamy sałatę, pomidorki, odsączonego tuńczyka i pokrojone na ósemki jajko. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i listkami bazylii. Skrapiamy oliwą i doprawiamy pieprzem i (ewentualnie) solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować