Wiosenna sałatka z krewetkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sałatka lekka i zdrowa. Polecam bo ma moc witamin i koloru a w końcu jemy oczami :-) też

  • 30 min

Składniki:


  • 1/2 doniczki mix sałat
    1 cebula czerwona
    1/2 cukinii młodej
    1/2 mango
    7 truskawek
    10 dkg krewetek mrożonych
    sól, pieprz
    2 łyżki oliwy
    1/2 łyżeczki bazylii suszonej
    1 papryczka chili
    1 oliwka zielona
    5 kulek mozzarelli
    3 łyżki sosu vinaigrette

Wiosenna sałatka z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki odmrażam, dodaję oliwę, sól, pieprz, bazylię i odstawiam na godzinę do lodówki w marynacie. Sałatę myję, układam na talerzu. Dodaję plastry cukinii cienkie, kawałki truskawek i mango. Papryczkę chili kroję na krążki, dodaję mozzarellę. Krewetki przesmażam na patelni około minuty. Dodaję do sałatki. Z cebuli wycinam kwiatka i układam z oliwką. Polewam sosem vinaigrette.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy