Wiosenna sałatka warstwowa

4.5 (176 ocen)

Dlaczego taka sałatka? Bo dużo w niej składników koloru żółtego i zielonego, a to takie optymistyczne wiosenne kolory.

Składniki:

  • - woreczek ryżu;
    - kilka rzodkiewek;
    - kilka mini kukurydzek;
    - mała puszka kukurydzy;
    - 2-3 jajka ugotowane na twardo;
    - mały por;
    - majonez 2-3 łyżki;
    - ketchup 2 łyżki;
    - szczypior;
    - sól i pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu i wystudzić. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i pokroić w kosteczkę. Por pokroić w piórka i sparzyć wrzącą wodą. Zostawić do odcieknięcia. Kukurydzę odcedzić. Mini kukurydzki pokroić na kawałki, a rzodkiewkę na plasterki. Szczypior posiekać. W misce układamy składniki warstwami wg uznania. Należy pamiętać o majonezie i ketchupie, a także soli i pieprzu. Szczypiorem i rzodkiewką można ozdobić wierzch sałatki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Por Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować