Wiosenna pasta jajeczna

0 (0 ocen)

Lekka i pyszna

Składniki:

  • 7 jajek
    1 mały zielony ogórek
    6kulek rzodkiewek
    0,5 pęczka koperku
    Sól
    Pieprz biały
    2-3 łyżki majonezu
    Kiełki
    Sałata lodowa
    Kawałek ogórka i rzodkiewka do dekoracji

Wiosenna pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i rozdrobnić widelcem.

    Rzodkiewki umyć, odciąć końce, pokroić w drobną kostkę. Ogórka obrać ze skóry, pokroić drobno. Koperek umyć, osuszyć, posiekać. Warzywa wymieszać z jajkami, dodać soli i pieprzu do smaku. Wymieszać z majonezem.

    Na talerzach rozłożyć liście sałaty. Kanapki posmarować pastą jajeczno-warzywną, udekorować plasterkami rzodkiewki i ogórka, posypać kiełkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy