Wiosenna pasta do kanapek

0 (0 ocen)

  • 25 min

Nie mając pomysłu na brokuła, a wiedząc, że mam go w lodówce i muszę natychmiast użyć- wymyśliłam dzisiejsze śniadanie. Pastę brokułowo- jajeczną z dodatkiem rzodkiewki. I chyba przekonałam się do brokuła, z którym nigdy w zgodzie nie żyłam...

  • 25 min

Składniki:

  • 1 brokuł
    2 jajka
    4 duże rzodkiewki
    1 łyżka śmietany 18%
    sól, pieprz

Wiosenna pasta do kanapek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.
    Różyczki brokuła wrzucamy do lekko osolonej gotującej się wody. Gotujemy ok 9 minut- do miękkości. Studzimy.
  • 2. Jajka kroimy w kosteczkę, rzodkiewkę siekamy. Ostudzonego brokuła blendujemy. Dodajemy jajka, rzodkiewkę i śmietanę. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Z dodatkiem pomidora smakuje rewelacyjnie, ale i sama na chlebku jest bardzo dobra w smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy