Wiosenna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W kuchni spędzam bardzo dużo czasu. Wyznaję zasadę: „Jaki pokarm, takie życie”, dlatego w moim menu dominują zdrowe sałatki i zupy warzywne.

Składniki:

  • ● 1/2 op. makaronu kokardki
    ● puszka kukurydzy
    ● 30 dag chudego boczku
    ● 1/2 główki sałaty lodowej
    ● 40 dag fasolki szparagowej
    ● 5 jajek
    Sos:
    ●5 łyżek jogurtu
    ● 2 łyżki majonezu
    ● sól, pieprz

Wiosenna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente.
    Odcedzamy. Fasolkę gotujemy
    do miękkości, studzimy i kroimy
    w kawałki. Boczek kroimy
    w kostkę, podsmażamy i odstawiamy
    do wystygnięcia. Jajka
    gotujemy na twardo, studzimy
    i kroimy w kostkę. Kukurydzę
    osączamy. Sałatę myjemy, osuszamy
    i rwiemy na kawałki.
    Wszystko mieszamy.
  • 2. Majonez mieszamy z jogurtem,
    doprawiamy pieprzem
    i solą. Sosem polewamy sałatkę.
    Mieszamy. Wstawiamy na kilkanaście
    minut do lodówki.

Notka redakcyjna

PPK_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy