" Winogronowy maślankowiec "

5 (199 ocen)

  • 10 min

Pyszne , lekkie , maślankowe ciasto z dodatkiem owoców

  • 10 min

Składniki:

  • - maślanka - 1 szklanka
    - jajko - 2 szt.
    - cukier - 1 szklanka
    - olej - 0,5 szklanki
    - cukier waniliowy - 1 szt.
    - proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
    - mąka - 2,5 szklanki
    - winogrona ( u mnie +morele ) - ok.0,5 kg
    - bułka tarta - do posypania
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Wina

" winogronowy maślankowiec " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • maślankowe 1. Cukier ubijamy z jajkami.

    Dodajemy maślankę i olej.
    Mieszamy

    Mąkę z proszkiem i cukier waniliowy wsypujemy do masy.
    Mieszamy.

    Owoce myjemy, osączamy.

    Ciasto wylewamy na blachę.

    Przez sitko posypujemy bułką tartą.

    Układamy owoce.

    Pieczemy ok. 45 minut w 180.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maślanka Owoce Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować