Winogronowy kurczak

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Oryginalny i smaczny.

Składniki:

  • ● 50 dag filetów z kurczaka
    ● 25 dag jasnych winogron
    ● 2 cebule
    ● 2 łyżki oleju
    ● po 1/2 szkl. białego wytrawnego wina i bulionu drobiowego
    ● 10 dag kwaśnej śmietany
    ● sól, pieprz
    ● łyżeczka tymianku
    ● łyżka soku z cytryny

Winogronowy kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w poprzek.
    Oprószamy solą i pieprzem.
    Podsmażamy. Z winogron usuwamy
    pestki.
  • 2. Cebule siekamy i szklimy w
    rondelku. Dodajemy mięso.
    Wlewamy wino i bulion, dusimy
    20 minut. Mięso odkładamy w
    ciepłe miejsce.
  • 3. Do sosu wkładamy winogrona,
    dusimy 4 minuty. Dodajemy
    tymianek i śmietanę. Zagotowujemy
    i doprawiamy solą, pieprzem
    i sokiem z cytryny. Polewamy
    mięso.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Komentarze

Podobne przepisy