Winogronowe klopsiki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To oryginalne danie jest dowodem na to, że w kuchni nie stronię od eksperymentów.

Składniki:

  • 40 dag mielonego mięsa
    15 dag dużych jasnych winogron
    jajko
    sól czosnkowa
    łyżka mąki
    kolorowy pieprz
    2 łyżeczki jasnego sosu sojowego
    olej do smażenia

Winogronowe klopsiki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa wbijamy jajko, wyrabiamy. Doprawiamy solą, sosem sojowym oraz
    pieprzem.
  • 2. Winogrona myjemy i osuszamy. Wkładamy po jednym do porcji mięsa i formujemy klopsy. Obtaczamy w mące i smażymy w głębokim oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy