Winogronowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przyrządzamją od wielulat. Idealnadla niespodziewanychgości i domowników.

Składniki:

  • ● ok. 50 dag ciemnych winogron
    ● 2 słoiki selera konserwowego
    ● 40-50 dag szynki drobiowej
    ● 3 łyżki majonezu

Winogronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera przelewamy zimną
    wodą i osączamy. Winogrona
    myjemy, osuszamy i kroimy
    na pół lub w ćwiartki.
    Pestki usuwamy.
  • 2. Szynkę kroimy w cienkie
    paski (podobnej wielkości
    jak seler).
  • 3. Selera, winogrona i szynkę
    wkładamy do salaterki . Dodajemy majonez i delikatnie
    mieszamy. Odstawiamy
    do schłodzenia.

Porady

Do sałatki nie należy dodawać przypraw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy