Wino bananowo-pomarańczowo-winogronowe

4.49 (192 ocen)

Nie jestem miłośniczką win lecz to ma jest pyszne i słodkie.

Składniki:

  • 1 kg bananów
    sok z 8 dużych pomarańczy
    0,5 kg winogron
    1,1 kg cukru
    drożdże winiarskie Burgund
    1/2 paczki pożywki
    dopełnić letnią przegotowaną wodą do 4,5 l
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Zobacz również:

Napoje Wina

Wino bananowo-pomarańczowo-winogronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wino 1. Banany i winogrona pokroić i wsypać do gąsiora. Wlać sok. Wodę wraz z rozpuszczonym cukrem trzeba zagotować, ostudzić i wlać do gąsiora.Pożywkę rozpuścić w pół szklanki przegotowanej wody, następnie wlać do gąsiora. Wszystko razem zamieszać, dolać drożdże, zatkać i czekać, czekać, czekać aż wino przestanie chodzić.

Porady

Z tej porcji wychodzi ok. 3-4 litry.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Pomarańcze Wino Winogrona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować