Wilgotne ciasto ucierane z truskawkami

4.87 (175 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Jest to proste i szybkie do wykonania ciasto , a zarazem bardzo smaczne. Wilgotne, puszyste i słodkie. Chrupiąca góra idealnie komponuje się z wilgotnymi i pysznymi owocami. Ciasto ucierane z truskawkami można podawać z lodami ponieważ to połączenie daje niesamowity efekt.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • • 230g masła
    • 1 szklanka cukru
    • 4 jajka
    • 1,5 szklanki mąki
    • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 2 szklanki pokrojonych truskawek
    • 2 łyżki cukru do posypania truskawek
    • Cukier puder
Wystaw ocenę:

4.87 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto ucierane Desery Ciasto

Wilgotne ciasto ucierane z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Produkty 1. Masło utrzyj z cukrem na puszysta masę ( najlepiej drewnianą makutra z kulą ). Dodaj jajka i zmiksuj. Następnie dodaj mąkę przesiana razem z proszkiem do pieczenia i zmiksuj na gładka masę.
  • Ciasto 2. Tortownicę o średnicy 24cm wyłóż papierem do pieczenia. Boki tortownicy wysmaruj masłem. Wylej ciasto i wysyp truskawki. Przed samym włożeniem ciasta do piekarnika posyp ciasto z wierzchu 2 łyżkami cukru. Piecz 1 godzinę w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
  • Smaczenego !!! Ciasto ucierane z truskawkami 3. Ciasto możesz robić również z innymi owocami np. maliny, brzoskwinie, jagody, rabarbarem.

    SMACZNEGO !!! ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować