Wilgotne ciasto czekoladowe z winogronem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Idealne, wilgotne ciasto o fantastycznym smaku. Pieczone w tortownicy o średnicy 22.

  • Łatwy

Składniki:

  • - margaryna: 250 gramów
    - Karmi Malinowa Pasja: 300 mililitrów
    - śmietana kremówka: 200 mililitrów
    - jajka: 2 sztuki
    - proszek do pieczenia: 2.5 łyżeczki
    - mąka: 2 szklanki
    - cukier: 2 szklanki
    - kakao: 4 łyżki

    - śmietana kremówka: 400 mililitrów
    - cukier: 0.5 szklanki
    - śmietan fix: 2 sztuki
    - kakao lub czekolada: 1 opakowanie
    - winogrono zielone: 12 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Wilgotne ciasto czekoladowe z winogronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wilgotne ciasto czekoladowe z winogronem 1. Miękką margarynę kroimy i przekładamy do garnka, zalewamy Karmi i podgrzewamy, aż margaryna się rozpuści. Nie gotujemy. Odkładamy do przestygnięcia. Jajka ucieramy z cukrem do białości. Pod koniec dodajemy margarynę z Karmi oraz śmietanę. Wszystko miksujemy na wolnych obrotach miksera. Mąkę przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia oraz kakao. Wszystko ponownie mieszamy, do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Gotowe ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy 22 cm. Pieczemy ok 35-40 min w temp. 180'C. Gotowe odkładamy do ostygnięcia. Śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier oraz śmietan fix'y i miksujemy jeszcze chwilkę. Gotową nakładamy na ciasto i posypujemy kakao lub startą czekoladą do smaku oraz przyozdabiamy winogronami. Smacznego !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować