Wilcza zupa

4.5 (180 ocen)

  • 45 min

Kiedyś poczęstowała mnie nią koleżanka. Bardzo przypadł mi do gustu smak tej zupy , więc często gości na moim stole.

  • 45 min

Składniki:

  • ok 300 g mięsa mielonego
    1 mała marchewka
    kawałek pietruszki
    kawałek pora
    kawałek selera
    3-4 pieczarki
    1 mała cebula
    1/2 czerwonej papryki
    1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
    curry
    chilli
    słodka papryka w proszku
    sól
    pieprz
    natka pietruszki
    łyżka mąki
    kostka wołowa
    liść laurowy
    2-3 ziela angielskie

    dodatkowo ryż
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Zupy Curry

Wilcza zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać około 1 litr wody, dodać kostkę, ziele i liść laurowy. Zagotować. Marchewkę, pietruszkę i pieczarki pokroić w plasterki, paprykę, cebulę i selera w kostkę a pora w krążki. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka.
  • 2. Mięso doprawić sola i pierzem, ewentualnie innymi przyprawami. Usmażyć małe pulpeciki. Dodać do zupy.
  • 3. Całość doprawić koncentratem pomidorowym, curry i resztą przypraw. Kiedy warzywa będą już miękkie zaprawić zupę mąką.
  • 4. Podawać z ugotowanym ryżem i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.99 (169 ocen)

curry z kurczakiem

To może cię zainteresować