Wigilijne śledzie z żurawiną i orzechami

4.49 (204 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wigilijne śledzie na stole to tradycja. Tak przygotowane wyglądają bardzo apetycznie, a jeszcze lepiej smakują.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety śledziowe w oleju: 250 gramów
    - cebula (czerwona): 1 sztuka
    - żurawina (owoce suszonej żurawiny): 0.5 szklanki
    - orzechy włoskie (bez łupin): 10 sztuk
    - oliwa extra vergine: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

4.49 (204 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Wigilijne śledzie z żurawiną i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w piórka.
  • 2. Filety śledziowe pokroić w 2 cm kawałki, przełożyć do miski. Dodać cebulę, wymieszać. Posypać żurawiną, orzechami, polać oliwą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować