Wigilijne potrawy mają w sobie coś wyjątkowego.Kojarzą się z domem rodzinnym,mają niezwykły smak,pozostający w pamięci na zawsze.Takie jest moje wigilijne carpaccio z czerwonych buraków.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- buraki ćwikłowe (czerwone): 2 sztuki
- cebula (czerwona): 0.5 sztuki
- sól: 1 szczypta
Wigilijne carpaccio z czerwonych buraków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraki gotować 120 minut w osolonej wodzie.Pozostawić je w niej,aż ostygną.
2.Cebulę obrać,pokroić w piórka.Ocet balsamiczny wymieszać z oliwą i miodem.
3.Buraki pokroić w plasterki,ułożyć na talerzu,posypać cebulą,polać dresingiem.Posypać pieprzem.Udekorować orzechami.Podawać z sucharkami lub grzankami.
Komentarze