Wigilijne carpaccio z czerwonych buraków

4.5 (155 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wigilijne potrawy mają w sobie coś wyjątkowego.Kojarzą się z domem rodzinnym,mają niezwykły smak,pozostający w pamięci na zawsze.Takie jest moje wigilijne carpaccio z czerwonych buraków.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - buraki ćwikłowe (czerwone): 2 sztuki
    - cebula (czerwona): 0.5 sztuki
    - sól: 1 szczypta

    - oliwa: 6 łyżek
    - ocet balsamiczny: 3 łyżki
    - miód: 1 łyżeczka
    - pieprz (kolorowy,mielony): 1 łyżeczka
    - orzechy włoskie: 5 sztuk

    - Sucharki: 8 sztuk
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Wigilijne carpaccio z czerwonych buraków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki gotować 120 minut w osolonej wodzie.Pozostawić je w niej,aż ostygną.
  • 2. Cebulę obrać,pokroić w piórka.Ocet balsamiczny wymieszać z oliwą i miodem.
  • niezwykłe wigilijne carpaccio 3. Buraki pokroić w plasterki,ułożyć na talerzu,posypać cebulą,polać dresingiem.Posypać pieprzem.Udekorować orzechami.Podawać z sucharkami lub grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Cebula Ocet Oliwa z oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować