Wigilijna kapusta

0 (0 ocen)

Nie zupełnie tradycyjna, bardzo smaczna ....

Składniki:

  • -kapusta kiszona czerwona 60 dkg
    -grzyby suszone 3 dkg
    -cebula 1 sztuka
    -oliwa 1 łyżka
    -miód wielokwiatowy 1 łyżka
    -śliwki suszone 10 sztuk
    -jałowiec 4 ziarnka
    -ziele angielskie 4 ziarnka
    -kminek 6 ziarenek
    -majeranek 1/2 łyżeczki
    -sól
    -pieprz

Wigilijna kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby zalać wodą na 3 godziny, ugotować, odcedzić.
    Zalać kapustę, wodą z gotowania grzybów, dolać 1 szklankę wody.
    Gotować na małym ogniu około 30 minut.
    Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na łyżce oleju, doprawić solą, pieprzem.
    Do kapusty dodać, drobno pokrojone grzyby i śliwki, podsmażoną cebulę razem z tłuszczem z patelni.
    Dodać wszystkie przyprawy i miód, dusić jeszcze 30 minut.
    Kapustę najlepiej ugotować na dzień przed podawanie żeby wszystkie składniki się przegryzły.
    SMACZNEGO!!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy