Wieżyczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Te wieżyczki jadłam po raz pierwszy na imprezie u koleżanki. Stanowią oryginalną przystawkę,więc często je robię.

Składniki:

  • ● 6 szerokich plastrów sera żółtego
    ● 1/2 kostki masła
    ● serek ziołowy
    ● czerwona papryka
    ● sól, pieprz
    ● pęczek szczypiorku
    ● pomidorki i listki ziół do dekoracji

Wieżyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą paprykę przekrawamy
    na pół, usuwamy gniazdo
    nasienne i kroimy w drobną
    kostkę. Szczypiorek myjemy,
    osączamy, siekamy.
  • 2. Masło miksujemy na gładki
    krem, dodajemy serek ziołowy,
    paprykę i posiekany
    szczypiorek. Mieszamy, doprawiamy
    solą i świeżo
    zmielonym pieprzem.
  • 3. Plastry żółtego sera smarujemy
    przygotowaną pastą,
    zwijamy w ciasne ruloniki.
    Wkładamy na godzinę do
    lodówki. Następnie kroimy
    na wieżyczki o różnych wysokościach.
    Ustawiamy na
    talerzu. Przed podaniem dekorujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2009

Komentarze

Podobne przepisy