Ciasto Wiewiórka

4.85 (213 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zaskakująco pyszny smak

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki oleju
    1 szklanka cukru
    2 szklanki mąki
    4 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    3 jabłka pokrojone w kostkę
    1 paczka rodzynek- sparzonych we wrzątku
    1 szklanka orzechów włoskich posiekanych
Wystaw ocenę:

4.85 (213 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto wiewiórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Następnie dodać olej, jabłka, orzechy i rodzynki. Wymieszać i wylać na blachę. Piec około 1 godziny w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować