wieprzowy karczek pod francuską kołderką

0 (0 ocen)

  • 60 min

przepis na aromatyczna karkówką ,danie proste i smaczne.

  • 60 min

Składniki:

  • karkówka 0,5 kg
    brokuł 1/2 szklanki
    ciasto francuskie 1/2 opak
    kukurydza w puszce 1 /2 szklanki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    mąka ziemniaczana do zagęszczenia
    ziele angielskie
    liść laurowy

Wieprzowy karczek pod francuską kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w kostkę i podsmażyć ,dodać liść i ziele ,sól ,pieprz i poddusić do miękkości,dodać kukurydzę ,przełożyć do naczyń do zapiekania.Różyczki brokuła ugotować al dente w osolonej wodzie ,ułożyć na mięsie .Z ciasta francuskiego wyciąć krążki ,zakleić foremki ,zrobić nakłucia widelcem,zapiekać w temp.200 stopni do upieczenia ciasta .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy