Wieprzownika*2

0 (0 ocen)

zapraszam na aromatyczne mięsko:)

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe bez kości
    4 plastry boczku
    1 marchewka
    1 kiszony ogórek
    2 łyżeczki musztardy
    100 ml białego wina
    100 ml wody
    1 łyżka masła
    Sól, pieprz

Wieprzownika*2 - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz nałożyć na mięso 1. Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Każdy płat posmarować musztardą. Umytą marchewkę obrać i zetrzeć na dużych oczkach. Rozłożyć marchewkę po połowie na mięsie. Ogórka przekroić na pół. Ułożyć na jednym końcu mięsa i zwinąć w rulon. Następnie owinąć 2 plastrami boczku i spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać masło i położyć roladki. Zrumienić z każdej strony. Następnie wlać wino i wodę,przykryć i dusić około 15-20 minut co chwilę obracając aby mięso się równomiernie się udusiło. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy