Wieprzowinka słodko-kwaśna

0 (0 ocen)

  • 16 godz. 39 min

Kruche, rozpływające się w ustach mięsko

  • 16 godz. 39 min

Składniki:

  • 0,5 kg łopatki pokrojonej w większą kostkę
    1 op przyprawy "Wieprzowina słodko-kwaśna"
    1 op makaronu ryżowego
    0,5 szkl oliwy
    0,5 szkl ciemnego sosu sojowego
    1 łyżka miodu
    1 łyżeczka chili

Wieprzowinka słodko-kwaśna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z oliwy, sosu sojowego, przyprawy, miodu i chili zrobić marynatę. Włożyć do niej mięso i marynować najlepiej całą noc. Na rozgrzanej patelni smażyć zamarynowane mięso dolewając wody - do czasu, aż mięso będzie miękkie. Powstały sos zagęścić zawiesiną z mąki i wody. Makaron przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Makaron podawać z mięsem i sosikiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy