Gulasz wieprzowy z marchewką

4.98 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne, jednogarnkowe danie obiadowe, które dzięki marchewce nabiera pysznego, słodkiego smaku, polecam gorąco :)

Składniki:

  • 600g mięsa wieprzowego (np. łopatka, karkówka, schab),
    450 g marchewki mini mrożonej.
    1 cebula,
    2 ząbki czosnku,
    3 szklanki wody,
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
    1 łyżeczka tymianku,
    sól,
    pieprz,
    papryka słodka,
    papryka ostra,
    1 łyżka masła,
    1 łyżka mąki,
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.98 (184 ocen)

Gulasz wieprzowy z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wieprzowina z marchewką 1. Mięso kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Szklimy ją na oleju, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażoną cebulę przekładamy do większego garnka.
  • Wieprzowina z marchewką 2. Następnie podsmażamy mięso na rumiano. Dokładamy do cebuli, zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 1 godziny. Następnie dodajemy mrożoną marchewkę mini, koncentrat pomidorowy, tymianek i dusimy jeszcze około pół godziny do miękkości marchewki.
  • Wieprzowina z marchewką 3. Całość doprawiamy do smaku papryką słodką i ostrą, solą i pieprzem. Z mąki i masła przygotowujemy zasmażkę i dodajemy ją do gulaszu. Gotujemy jeszcze chwilkę i podajemy. Gulasz podajemy z ziemniakami z wody lub kaszą. Życzę smacznego :)

Porady

Zamiast marchewek mini można dodać 2 pokrojone w plasterki marchewki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować